Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η 3η Διάσχιση της Ρεματιάς

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η 3η Διάσχιση της Ρεματιάς

Με μαζική συμμετοχή πεζοπόρων και επισκεπτών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 20 Μαΐου η 3η Διάσχιση της Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου, που συνδιοργάνωσαν η φυσιολατρική κίνηση «Βριλησσός» και ο Δήμος Βριλησσίων.

Εκατοντάδες άτομα, όλων των ηλικιών, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν κοντά στη φύση και να εκτιμήσουν την ομορφιά της περιοχής μας, μέσα από μία μοναδική πεζοπορική διαδρομή 8,5 χλμ. που ξεκίνησε από τη σπηλιά του Νταβέλη, σε υψόμετρο 720μ., και τερματίστηκε στο πάρκο Ρεματιάς της παραρεματίου περιοχής των Βριλησσίων.

Στον τερματισμό, τους περιπατητές υποδέχθηκε ο Δήμος Βριλησσίων με κεράσματα, μουσικές, αλλά και με διανομή συσκευασμένου φυσικού λιπάσματος από το πρωτοπόρο πρόγραμμα χωριστής συλλογής των οργανικών απορριμμάτων ΦΥΣΙΚΟ ΛΙΠΑΣΜΑ (www.fisikolipasma.gr).

Η εκδήλωσε ολοκληρώθηκε με συναυλία του μουσικού συγκροτήματος Rebetien.

Με την πραγματοποίηση της 3ης Διάσχισης της Ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου άνοιξε η σειρά δράσεων της 4ης Γιορτής-Εβδομάδας Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων που διοργανώνεται ετησίως με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος της 5ης Ιουνίου (ΟΗΕ).

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης, σε δηλώσεις του μετά τον τερματισμό των περιπατητών ευχαρίστησε τη φυσιολατρική κίνηση «Βριλησσός» για την άψογη συνεργασία, χαρακτηρίζοντάς τη «αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης μας, που προσφέρει περιβαλλοντική παιδεία σε όλους και ειδικά στις νεότερες γενιές», ενώ πρόσθεσε ότι «εντάσσοντας αυτή τη δράση στις εκδηλώσεις του Δήμου Βριλησσίων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μαζί με φυσιολατρικές κινήσεις, ορειβατικούς συλλόγους και πολίτες εντός και εκτός της Αττικής, στείλαμε και φέτος το μήνυμα ότι τιμούμε και προστατεύουμε τη φύση, κάτι το οποίο ταυτόχρονα σημαίνει ότι αγαπάμε και απολαμβάνουμε τη ζωή».

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αλέξης Μαυραγάνης σημείωσε ότι «πρόκειται για μια πρωτοπόρα κοινωνική και συμμετοχική δράση εορτασμού του φυσικού περιβάλλοντος του αθηναϊκού αστικού μας χώρου, την οποία οφείλουμε να αναδεικνύουμε και ενδυναμώνουμε κάθε χρόνο και περισσότερο».

Σημαντική για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης ήταν η συνδρομή του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Βριλησσίων (ΠΑΟΔΗΒ), καθώς και η αρωγή εκ μέρους της Π.Ε. Βορείου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν, από τον Δήμο Βριλησσίων, o αντιδήμαρχος Οικονομικών Κ. Βαφειάδης, τα μέλη του Δ.Σ Κ. Ιωαννίδης, Φ. Μάρα, Κ. Χρυσοπούλου, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γ. Καραμέρος και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αρ. Βρούστης και Π. Δαμιανός.

Επικοινωνία

Δημ. Βερνάρδου 23

Βριλήσσια 152 35

e: info@vrilissia.gr

t: +30 213 20 50 500 & 560