Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βριλησσίων

Ο Δήμος Βριλησσίων, έχει να επιδείξει πληθώρα πολιτιστικών δραστηριοτήτων, οι οποίες, πέραν της ποιοτικής τους προσέγγισης και προαγωγής των τεχνών, της ιστορίας και του περιβάλλοντος, αντικατοπτρίζουν μια πνευματική ευημερία η οποία ανακυκλώνεται, τόσο μεταξύ των δημοτών των Βριλησσίων, όσο και των επισκεπτών της περιοχής.

Η ευθύνη των πολιτιστικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων στα Βριλήσσια, ανήκει στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου, του οποίου τα γραφεία στεγάζονται στο κτίριο του Δημαρχείου, στον 1ο όροφο. Για περισσότερες πληροφορίες, τα στοιχεία επικοινωνίας, είναι:

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βριλησσίων
Δημητρίου Βερνάρδου 23 (Δημαρχείο, 1ος όροφος)
Τ.Κ. 152 35, Βριλήσσια
Τηλ: 210 - 6871706
Fax: 210 - 6871763
http://www.vrilissia.gr

Δραστηριότητες Πνευματικού Κέντρου

Κάθε Ιούνιο, διοργανώνονται τα Πολιτιστικά Δρώμενα των σχολείων και των εργαστηρίων του δήμου.

Επίσης, στις αρχές Σεπτεμβρίου διεξάγεται το Festival Βριλησσίων, το οποίο αποτελεί θεσμό και έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της πόλης. Στα 17 χρόνια διεξαγωγής του, έχει φιλοξενήσει θεατρικές παραστάσεις υψηλών απαιτήσεων και συναυλίες εκλεκτών συνθετών που συμπεριέλαβαν στα προγράμματά τους και τα μεγάλα Festivals Αθηνών και Επιδαύρου. Η διάρκεια του festival είναι 20 ημέρες, ενώ το συμβολικό εισιτήριο που καθορίζεται από τις δημοτικές αρχές, δίνει τη δυνατότητα σε όλους να επιλέξουν ανάμεσα στις εκδηλώσεις. Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 9:00μμ.

Άλλη μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση του Πνευματικού Κέντρου είναι το Καρναβάλι, το οποίο γίνεται με τη συμμετοχή αρμάτων και πολλών καρναβαλιστών. Ο στολισμός της πόλης είναι γιορτινός, ενώ στην κεντρική πλατεία των Βριλησσίων οργανώνονται διασκεδαστικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους.

Το Καρναβάλι, δίνει τη σειρά του στα Κούλουμα, τα οποία γίνονται την Καθαρά Δευτέρα στο θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» στα Άνω Βριλήσσια. Στις εορταστικές εκδηλώσεις, συμμετέχει μουσικό συγκρότημα με παραδοσιακά τραγούδια, ενώ τα πατροπαράδοτα νηστίσιμα εδέσματα, η λαγάνα και το κρασί προσφέρονται δωρεάν σε όλο τον κόσμο. Οι εορταστικές εκδηλώσεις, κλείνουν με το πέταγμα του χαρταετού, πολύ χορό και τραγούδι.

Άγγιγμα Τέχνης

Είναι το έντυπο μέσα από το οποίο οι δημότες μπορούν να πληροφορούνται τις ώρες και τις ημέρες διεξαγωγής των εργαστηρίων. Το Άγγιγμα Τέχνης διανέμεται δωρεάν και μπορεί ο καθένας να το προμηθευτεί από το ΚΕΠ στην οδό Σισμανογλείου 9, από το Δημαρχείο στην οδό Δημ. Βερνάρδου 23, από την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στην οδό Κισσάβου 11, από τα ΕΛΤΑ στην πλατεία Ελευθερίας και τέλος, από την Τράπεζα Πειραιώς επί της λεωφόρου Πεντέλης 69.

Εργαστήρια

Στο Δήμο Βριλησσίων, λειτουργούν για όλους όσους θέλουν να τα παρακολουθήσουν, τα παρακάτω πολιτιστικά Εργαστήρια:

Μοντέρνων & Παραδοσιακών Χορών

Τα μαθήματα Παραδοσιακών Χορών πραγματοποιούνται στο Στέκι Νεολαίας που βρίσκεται επί των οδών Φλωρίνης και Ολύμπου (1ος όροφος), κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από 6:30μμ έως 8:30μμ. Τα μαθήματα των Μοντέρνων Χορών (Latin κ.α.) πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη από τις 8:00μμ έως τις 10:00μμ, στον ίδιο χώρο όπου γίνονται και οι παραδοσιακοί χοροί.

Χοροθέατρο «Μικρά Αστέρια»

Το χοροθέατρο «Μικρά Αστέρια», λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 5:30μμ έως τις 6:30μμ στην οδό Κύπρου 8. Οι ηλικίες που μπορούν να συμμετάσχουν είναι από 4 έως 14 ετών.

Εργαστήρια Ζωγραφικής για παιδιά & ενήλικες

Για τους ενήλικες, λειτουργούν 2 τμήματα ζωγραφικής: στο 1ο, τα μαθήματα γίνονται κάθε Τετάρτη από 5:30 μμ έως 9:30 μμ στην οδό Κύπρου 8 και στο 2ο τμήμα, τα μαθήματα γίνονται κάθε Παρασκευή από 5:00 μμ ως 9:00 μμ στον ίδιο χώρο. Τα μαθήματα παιδικής ζωγραφικής, γίνονται σε αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στην οδό Σπάρτης 27, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 6:00 μμ έως τις 7:30 μμ. Τα καβαλέτα είναι προσφορά του Δήμου Βριλησσίων.

Εργαστήρι Κινηματογράφου

Στο εργαστήρι Κινηματογράφου, τα μαθήματα γίνονται κάθε Τετάρτη από τις 7:00 μμ έως τις 10:00 μμ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στην οδό Κισσάβου 11. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 3ωρα εβδομαδιαία μαθήματα σε ετήσια βάση από επαγγελματίες κινηματογραφιστές. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, όσοι έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα, φτιάχνουν τη δική τους ταινία μικρού μήκους, η οποία προβάλλεται σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο κάθε Ιούνιο και προβάλλεται σε ελληνικά και διεθνή Festivals Κινηματογράφου.

Εργαστήρι Φωτογραφίας

Για τους εραστές της φωτογραφίας, υπάρχουν τα μαθήματα Φωτογραφίας, τα οποία πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο πρωί από τις 11:00 πμ έως τη 1:00 μμ στα Άνω Βριλήσσια, στην οδό Αθανασίου Διάκου 14 και Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στο εργαστήρι Φωτογραφίας, λειτουργεί και σκοτεινός θάλαμος, για την εμφάνιση και εκτύπωση των φωτογραφιών όσων παρακολουθούν τα μαθήματα.

Εργαστήρι Χορωδίας

Η Χορωδία του Δήμου Βριλησσίων είναι μεικτή και αριθμεί 40 μέλη. Οι πρόβες, γίνονται κάθε Τετάρτη 7:00 μμ έως 9:00 μμ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στην οδό Κισσάβου 11.

Εργαστήρι Φιλαρμονικής

Η Φιλαρμονική του Δήμου Βριλησσίων αριθμεί 40 μέλη, πολλά από τα οποία είναι μαθητές. Κάθε χρόνο η σύνθεση της Φιλαρμονικής ανανεώνεται με τη συμμετοχή νέων μελών. Το εργαστήρι λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο από τις 5:00 μμ έως τις 9:00 μμ σε αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου που βρίσκεται επί της οδού Σπάρτης 27.

Θεατρικό Εργαστήρι Αυτοσχεδιασμού

Το εργαστήρι Θεατρικού Αυτοσχεδιασμού, λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 8:30 μμ μέχρι τις 10:30 μμ στην οδό Ταϋγέτου και Πιερίων (χώρος 6ου Δημοτικού Σχολείου).

Θεατρικό Εργαστήρι Ανηλίκων & Εφήβων

Το Θεατρικό Εργαστήρι για μικρά παιδιά και εφήβους, παραδίδει μαθήματα κάθε Σάββατο και Κυριακή και στις ώρες 12:00 μμ με 3:00 μμ στην οδό Αθανασίου Διάκου 14 και Μεγάλου Αλεξάνδρου, στα Άνω Βριλήσσια.

Θεατρική Ομάδα ΚΑΠΗ

Η Θεατρική Ομάδα των ΚΑΠΗ, κάνει μάθημα κάθε Τρίτη από τις 10:00 πμ έως τις 12:00 μμ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, στην οδό Κισσάβου 11.

Θέατρο για Παιδιά

Τα μαθήματα του Θεάτρου για Παιδιά, γίνονται κάθε Πέμπτη από τις 4:15 μμ έως τις 6:15 μμ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων, που βρίσκεται επί της οδού οδού Φλωρίνης 24, ενώ κάθε Παρασκευή από τις 4:15 μμ μέχρι τις 5:15 μμ τα μαθήματα γίνονται στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων, επί της οδού Ταϋγέτου και Πιερίων.

Θεατρική Ομάδα Μαθητών Γυμνασίου

Το Θεατρικό Εργαστήρι για Μαθητές Γυμνασίου, λειτουργεί κάθε Παρασκευή από τις 6:15 μμ έως τις 8:15 μμ, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων στην οδό Ταϋγέτου και Πιερίων.

Θεατρικό Παιχνίδι

1ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων

2ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων

3ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων

6ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων

Α΄, Β΄ & Γ΄ Παιδικοί Σταθμοί Βριλησσίων


Τα μαθήματα των εργαστηρίων παρέχονται δωρεάν, χωρίς κανένα οικονομικό κόστος, ξεκινούν κάθε χρόνο αρχές Νοεμβρίου και συνήθως τελειώνουν τον Ιούνιο του επομένου έτους. Καλό θα ήταν, προτού προγραμματίσετε το χρόνο σας, να ενημερωθείτε για τυχόν μεταβολές σε ώρες και εργαστήρια, από έτος σε έτος.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν, θα πρέπει να είναι δημότες Βριλησσίων και να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση συμμετοχής που δίνεται από τους διδάσκοντες με την έναρξη των εργαστηρίων.