Νεανική βία: Ενημερώσεις στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της πόλης μας από το Τμήμα Ασφαλείας Βριλησσίων

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και σύμφωνα με τις οδηγίες της  Αστυνομικού Δ/ντη Γύπαρη Ζαμπίας της Υποδ/νσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής σε άμεση συνεργασία με τον Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Βριλησσίων Α/Α Αθ. Παππά, οι ημερίδες  είχαν στόχο να ενημερώσουν τους γονείς σχετικά με την έξαρση του φαινομένου της νεανικής παραβατικότητας και τους τρόπους αντιμετώπισης του.

Η νεανική παραβατικότητα αποτελεί ένα κοινωνικό πρόβλημα που έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, επηρεασμένη από τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις δομικές αλλαγές στην κοινωνία.  Επισημάνθηκαν στους συμμετέχοντες τα αιτία της νεανικής παραβατικότητας, καθώς και οι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου.

Παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι δράσεις που αναπτύσσει η Ελληνική Αστυνομία και ειδικότερα οι αστυνομικοί που υπηρετούν στο Τμήμα Ασφαλείας Βριλησσίων για την εξάλειψη του φαινομένου της νεανικής παραβατικότητας.

Μετά το τέλος της παρουσίασης την επιμέλεια της οποίας είχε η Αξιωματικός του Τμήματος Ασφαλείας Βριλησσίων Υ/Β Σταματίνα Αρνοκούρου, ακολούθησε συζήτηση με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Στις ενημερωτικές ημερίδες παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ασφάλειας Πόλης Ιωάννης Μπήτας και Παιδείας Χρ. Γούναρης.

Η δράση θα συνεχιστεί το προσεχές διάστημα και σε άλλες σχολικές μονάδες του Δήμου Βριλησσίων.

VIA 1

VIA 2

 

Επικοινωνία

Δημ. Βερνάρδου 23

Βριλήσσια 152 35

e: info@vrilissia.gr

t: +30 213 20 50 500 & 560