Ο Δήμος Βριλησσίων βράβευσε τα δημοτικά σχολεία που συμμετείχαν στη Σχολική Δράση «Πράσινοι Μαθητές σε Αποστολή» 2019-2020

Στο πλαίσιο της 6ης Εβδομάδας Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 25/6 η βράβευση των δημοτικών σχολείων του Δήμου Βριλησσίων για την συμμετοχή των μαθητών τους στη Σχολική Δράση τηλε-εκπαίδευσης για την Ανακύκλωση στην Πηγή «Πράσινοι Μαθητές σε Αποστολή!»

 

Εντυπωσιακή η συμμετοχή των μαθητών

Στο πλαίσιο της 6ης Εβδομάδας Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 25/6 η βράβευση των δημοτικών σχολείων του Δήμου Βριλησσίων για την συμμετοχή των μαθητών τους στη Σχολική Δράση τηλε-εκπαίδευσης για την Ανακύκλωση στην Πηγή «Πράσινοι Μαθητές σε Αποστολή!».Η σχολική δράση υλοποιήθηκε από τον Δήμο Βριλησσίων μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα δημοτικής ανακύκλωσης followgreen.gr/vrilissia.
Βραβεύτηκαν για την ενεργό συμμετοχή τους το 3οδημοτικό σχολείο και το Athener Schule που πρώτευσαν στην παρακολούθηση της τηλε-εκπαίδευσης, από τον Δήμαρχο Βριλησσίων Ξένο Μανιατογιάννη, τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Βιώσιμης Ανάπτυξης & Ψηφιακών Εφαρμογών Aλέξη Μαυραγάνη, της Αντιδημάρχου Παιδείας Σοφία Χαντζάρα και την εκπρόσωπο του συστήματος ανακύκλωσης μπαταριών «ΑΦΗΣ» κα Σαλώμη Διακρούση.

Υπενθυμίζουμε ότι στη δράση συμμετείχαν 5 δημοτικά σχολεία, τα οποία συγκέντρωσαν διαδικτυακά περισσότερους από 4.000 πόντους, ολοκληρώνοντας επιτυχώς 11 «School Green Missions» με τη βοήθεια των γονέων τους.
Τα δώρα που διανεμήθηκαν στα σχολεία ήταν χορηγία του συστήματος ανακύκλωσης μπαταριών «ΑΦΗΣ».

Ο Δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης θέλοντας να τιμήσει τους μαθητές, για την προσπάθεια τους, παρέδωσε στους διευθυντές των δύο σχολείων για την επιτυχία τους, έπαινο συμμετοχής, ηλεκτρονική συσκευή (tablet), καθώς και από ένα δεντράκι για να φυτέψουν στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους. Επιπλέον, όλα τα σχολεία παρέλαβαν επαίνους συμμετοχής για την προσπάθειά τους. Ο κ. Μανιατογιάννης, αναφερόμενος στην εντυπωσιακή προσπάθεια των μαθητών να ενημερωθούν για θέματα ανακύκλωσης, τόνισε πως «η φετινή συμμετοχή είχε μία επιπλέον σημασία για όλους εξαιτίας των νέων συνθηκών που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ως αποτέλεσμα της πανδημίας, αλλά κυρίως για τους μικρούς μαθητές».

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα ανακύκλωσης Aλέξης Μαυραγάνης, συνεχάρη με τη σειρά του τους μαθητές για την αξιόλογη προσπάθεια που κατέβαλαν, παρά τα νέα δεδομένα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν. Επιπλέον, τόνισε «πόσο σημαντική είναι η τηλεκπαίδευση σε θέματα ανακύκλωσης, για ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον».

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Εθελοντισμού και Ανθρωπίνου Δυναμικού Σοφία Χαντζάρα τόνισε τη σημαντικότητα της ανακύκλωσης λέγοντας χαρακτηριστικά « ο διαχωρισμός των απορριμμάτων είναι μια μικρή κίνηση, αλλά αποτελεί ένα τεράστιο βήμα για την προστασία του πλανήτη. Μας κάνετε υπερήφανους»
 
Ο Δήμος Βριλησσίων δεσμεύεται να εξακολουθήσει να στηρίζει σταθερά την πρωτοβουλία αυτή και την ερχόμενη σχολική χρονιά, κατά την οποία θα ενισχύσει και θα εμπλουτίσει και με νέες περιβαλλοντικές δράσεις για την ευαισθητοποίηση των μαθητών.
*Αναλυτικά στο infographic της πλατφόρμας followgreen.gr έχουν αναρτηθεί τα αποτελέσματα της Σχολικής Δράσης «Πράσινοι Μαθητές σε Αποστολή!»

20200625 110244

20200625 112516

 

 

Αναζητηση

your europe

youth logo 1


ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΥΛΗΣ "ΕΡΜΗΣ" 
ermis

asxolikh

Θέματα για τη νεολαία του Δήμου

neolaia1

Πληροφορίες

Επικοινωνία

Τηλεφωνικός Κατάλογος

Πρόσβαση στα Βριλήσσια

Τοπική Συγκοινωνία

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Επικοινωνία

Δημαρχείο Βριλησσίων

Δημ. Βερνάρδου 23

Βριλήσσια 152 35

e: info@vrilissia.gr

t: +30 213 20 50 500 και 599

vrilissia.gr 2018