psfiaka pistip

Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Βριλησσίων, Δράση Προσφοράς και Συνεργασίας

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Βριλησσίων υποστηρίζεται από τις προσφορές των πολιτών και σε συνεργασία με εθελοντές φαρμακοποιούς καλύπτει τις ανάγκες
που υπάρχουν τόσο στην πόλη, όσο και εκτός αυτής, ενεργώντας μέσα από ένα Πανελλαδικό δίκτυο Κοινωνικών Φαρμακείων, με σκοπό την αλληλεγγύη και την αλληλοϋποστήριξη μέσω της ανταλλαγής.
 
Εκτός της καθημερινής εξυπηρέτησης που παρέχει σε 183 άτομα, λειτουργεί υποστηρικτικά για να βοηθήσει τους ωφελούμενους και να στηρίξει και  άλλα  κοινωνικά φαρμακεία και δομές που έχουν ανάγκη σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό. 
 
Από το 2017 εντάχθηκε στο Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΤΤΙΚΗ, για την αντιμετώπιση της φτώχειας και λειτουργεί παρέχοντας ένα Φαρμακοποιό και μία Κοινωνική Λειτουργό μέσα από την ΑΜΚΕ "ΦΑΡΟΣ".  
 
Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Βριλησσίων λειτουργεί από το 2016, επί της Λ. Πεντέλης 62 στον 1οόροφο.  
 
 Συνεργασίες 
 
Υπήρξε κινητικότητα με διαφορετικές δομές, είτε κοινωνικά φαρμακεία είτε ιδρύματα είτε συλλόγους και οργανισμούς της περιφέρειας αττικής, (κ.φ. Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Αιγάλεω, Ίλιον, Ζωγράφου, Aμαρουσίου, Φυλής, Μεταμόρφωσης, Καλλιθέα, Γαλατσίου, Παλλήνης,  Αθηναίων, Μαραθώνα, Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη, Βύρωνα, Κηφισιά, Ταύρος, Μαρκόπουλο, Καισαριανής, Δάφνης, Πετρούπολη, Άγγιγμα ζωής στην Κηφισιά, PRAKSIS, τον Ελληνικό Βιβλικό Σύνδεσμο, Το Σπίτι της Χριστιανικής Αγάπης, το ίδρυμα Ο Καλός Σαμαρείτης, το ενοριακό φιλόπτωχο γηροκομείο Αγ. Σπυρίδωνα, την Ορθόδοξη Χριστιανική Γωνιά, το ίδρυμα Περίθαλψης χρόνιων πασχόντων, το ΕΠΑΨΥ- Οικοτροφείο Πεντέλης, το θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων Μελισσίων, το σύλλογο Νοσηλεία, το ογκολογικό νοσοκομείο «Αγ. Ανάργυροι», το ΔΟΜ Χαλανδρίου, την ψυχιατρική κλινική «Αθηνά», το ΕΠΑΨΥ-ξενώνας «ΘΕΤΙΣ», τη Στέγη Πρόνοιας Γερόντων Αγ. Γεωργίου Κυψέλης, την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία «ΝΗΦΙΜ», το ΧΑΤΖΗΠΑΤΕΡΕΙΟ Ίδρυμα, τη δομή φιλοξενίας προσφύγων Παιανία, το TACTHELLAS, τη δόμή ασυνόδευτων ανηλίκων Πεντέλης και την Εστία Κωνσταντινουπόλεως στην Παλαιά Φωκαία. 
  
Επίσης,  μέσω της συνεργασίας με τη Givmed, προμηθεύσαμε με φάρμακα το Αγάπης Μέλαθρον στο Αίγιο, Το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο Χανίων, άσυλο Ανιάτων Πατρών « Η Αγία Ευφροσύνη», τη μονάδα φροντίδας Ηλικιωμένων Κρεούζος Καλαμαριάς, το Κοινωνικό Φαρμακείο Λήμνου και το κ.φ. Αγρινίου. 
  
Συνεχίζεται η συνεργασία με τους Φαρμακοποιούς του Κόσμου, τους Γιατρούς του Κόσμου, Γιατρούς της Καρδιάς, Γιατρούς χωρίς σύνορα. 
  
Φάρμακα εστάλησαν στον ΕΟΔΥ Οινόφυτων Βοιωτίας, στο Κέντρο φύλαξης μεταναστών Ριτσώνα Ευβοίας, στο νησί της Ανάφης και της Νάξου αλλά και σε κοινωνικά φαρμακεία διαφορετικών δήμων της Θεσσαλονίκης. 
  
Επίσης, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Βριλησσίων στάθηκε αρωγός στους πληγέντες μετά τις καταστροφές σε Λίβανο, Καρδίτσα, Φάρσαλα, Εύβοια και Κεφαλλονιά παρέχοντας  μεγάλο όγκο σκευασμάτων σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό.
ΑΦΙΣΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ
 
 
  
 

novoville banner button 3

Αναζητηση

your europe

viber 01


ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΥΛΗΣ "ΕΡΜΗΣ" 
ermis

Θέματα για τη νεολαία του Δήμου

neolaia1

asxolikh

Πληροφορίες

Επικοινωνία

Τηλεφωνικός Κατάλογος

Πρόσβαση στα Βριλήσσια

Τοπική Συγκοινωνία

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Επικοινωνία

Δημαρχείο Βριλησσίων

Δημ. Βερνάρδου 23

Βριλήσσια 152 35

e: info@vrilissia.gr

t: +30 213 20 50 500 & 560

vrilissia.gr 2018