psfiaka pistip

Δημοτικά - Κοινωνικά Ιατρεία Δήμου Βριλησσίων, 4 χρόνια προσφοράς και δωρεάν υποστήριξης

Ο Δήμος Βριλησσίων μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης , στο πλαίσιο της Κοινωνικής Πολιτικής και σε συνεργασία με Εθελοντές Ιατρούς - Φαρμακοποιούς – νοσηλεύτριες, εθελοντές πολίτες  και τους Φαρμακοποιούς του Κόσμου, προχώρησε στη λειτουργία  του Κοινωνικού Ιατρείου–Φαρμακείου, από τις 21 Μαρτίου 2016 παρέχοντας Δωρεάν ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
 
Η αρχική λειτουργία μέχρι και το 2019 αφορούσε την εξυπηρέτηση σε ανέργους, ανασφάλιστους και οικονομικά ασθενέστερους κατοίκους εκτός από τα Ιατρεία Κεφαλαλγίας (κατόπιν Νευρολογικό), Μνήμης και Ψυχιατρικό, αλλά και Ψυχολογικής Διάγνωσης και Υποστήριξης, τα οποία εξυπηρετούσαν όλους ανεξαιρέτως οικονομικής δυνατότητας, εξυπηρετώντας πάνω από 3.700 συμπολίτες. 
 
Η λειτουργία του κοινωνικού ιατρείου στηρίχθηκε εξ αρχής και στηρίζεται κατά βάση στην εθελοντική προσφορά εργασίας (γιατρών, φαρμακοποιών, νοσηλευτών, κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων, φαρμακοποιών και τεχνικής γραμματείας με βάση την αρχή της Αλληλεγγύης) και συνεχίζεται σήμερα και   με την υποστήριξη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
 
•    Σήμερα 
Από το 2017 έως σήμερα, δημιουργήθηκαν και νέα ιατρεία:
 
Νευρολογικό 
Ιατρείο Πόνου 
Φυσικοθεραπείας 
Ορθοπεδικό (με μόνιμο πλέον ιατρό) 
Καρδιολογικό, 
καθώς και τμήματα που αφορούν την  
Διαιτολογία – Διατροφολογία 
λογοθεραπεία ενηλίκων – ανηλίκων 
Συμβουλευτικής ζεύγους και οικογένειας 
και σε συνεργασία με το Σύλλογο Όραμα Ελπίδας πραγματοποιείται λήψη σιέλου για πιθανή συμβατότητα δότη μυελού των οστών και τη δημιουργία  μητρώου και διεξαγωγή δράσεων αιμοδοσίας. 
 
Παράλληλα πραγματοποιούνται διαρκώς προληπτικοί έλεγχοι υγείας για όλους τους κατοίκους για σπιρομέτρηση, καρδιολογικό έλεγχο, μέτρηση οστικής πυκνότητας, πνευμονολογικός ΧΑΠ έλεγχος , μαστογραφίες (σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων του οποίου είμαστε μέλη), τεστ ΠΑΠ, ζαχάρου, οφθαλμολογικός έλεγχος, ορθοπεδικός έλεγχος, οδοντιατρικός έλεγχος, εμβολιασμοί κλπ) εξυπηρετούνται δε στα 4 χρόνια λειτουργίας μας πάνω από  4000  συμπολίτες μας. 
       
Για το έτος 2019 -2020 τα Δημοτικά-Κοινωνικά Ιατρεία εξυπηρετούν πλέον όλους τους κατοίκους με προτεραιότητα πάντα στις ευπαθείς ομάδες. Μέσω δε της κινητικότητας εντάχθηκε στην δομή μόνιμος ιατρός και νοσηλευτικό προσωπικό. 
Τα Δημοτικά –Κοινωνικά Ιατρεία του Δήμου Βριλησσίων αναγνωρίστηκαν και επίσημα με κωδικό στο ΗΔΙΚΑ και δόθηκε η δυνατότητα επίσημης συνταγογράφησης για όλους τους συμπολίτες μας.  
 
Συνεργάζονται επίσημα με το Γ.Ν Σισμανόγλειο- Αμαλία Φλέμινγκ,  για τις μικροβιολογικές και απεικονιστικές εξετάσεις, με την Ψυχογηριατρική εταιρεία «Νέστωρ», με την «ΠΑΡΗΣΙΑ» για το ιατρείο Πόνου, με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο για Λογοθεραπεία και Διατροφολογία. 
Δημιουργήθηκε ο υποσταθμός του ΕΚΑΒ ώστε να εξυπηρετούνται άμεσα οι συμπολίτες μας αλλά και των γειτονικών δήμων. 
 
Στο διάστημα λειτουργίας λάβαμε χορηγίες για την υλικοτεχνική του υποδομή (υπερηχοτομογράφοι 2, καρδιογράφοι 1, οδοντιατρική μονάδα, κλπ ιατρικά μηχανήματα , ιατρικά κρεβάτια, παραβάν, γραφεία ,κομπιούτερ, κ.α) είτε από φυσικά πρόσωπα, κοινωφελή ιδρύματα,  είτε και από διάφορους άλλους φορείς . Η αξία αυτών ανέρχεται σε 40.000 ευρώ περίπου. 
Αξίζει να τονιστεί ότι δεν δαπανήθηκε ούτε ένα ευρώ για την αγορά τους. 
 
Τα Δημοτικά-Κοινωνικά Ιατρεία ΟΚΠΑΔ Βριλησσίων ταυτόχρονα με την ανακούφιση των συνεπειών αυτής της κρίσης, αναπτύσσουν τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη και την αμοιβαία προσφορά. 
 
Στόχος εξαρχής δεν ήταν  μόνο η παροχή ιατρικής και ψυχικής φροντίδας σε όσους προσέρχονται στη δομή, αλλά και η υποστήριξη του δικαιώματος της υγείας για όλους. 
 
Το εγχείρημα προέκυψε λόγω των αναγκών που διαπιστώθηκαν και διαπιστώνονται, στο πλαίσιο της βασικής προτεραιότητάς μας ως Δημοτική Αρχή : «Κανένας μόνος του σε αυτή την πόλη» 
 
Για ραντεβού μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 210- 8045564 
 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 

novoville banner button 3

Αναζητηση

your europe

viber 01


ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΥΛΗΣ "ΕΡΜΗΣ" 
ermis

Θέματα για τη νεολαία του Δήμου

neolaia1

asxolikh

Πληροφορίες

Επικοινωνία

Τηλεφωνικός Κατάλογος

Πρόσβαση στα Βριλήσσια

Τοπική Συγκοινωνία

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Επικοινωνία

Δημαρχείο Βριλησσίων

Δημ. Βερνάρδου 23

Βριλήσσια 152 35

e: info@vrilissia.gr

t: +30 213 20 50 500 & 560

vrilissia.gr 2018