Με μαζική συμμετοχή πεζοπόρων και επισκεπτών πραγματοποιήθηκε η 4η Διάσχιση της Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου

Με μαζική συμμετοχή πεζοπόρων και επισκεπτών πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Κυριακής 19 Μαΐου, η 4η Διάσχιση της Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου που συνδιοργάνωσαν η φυσιολατρική κίνηση «Βριλησσός» και ο Δήμος Βριλησσίων.

 

Εκατοντάδες άτομα, όλων των ηλικιών, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν κοντά στη φύση και να εκτιμήσουν την ομορφιά της περιοχής μας, μέσα από μία μοναδική πεζοπορική διαδρομή 8,5 χλμ. που ξεκίνησε από τη σπηλιά του Νταβέλη, σε υψόμετρο 720μ., και τερματίστηκε στο πάρκο Ρεματιάς της παραρεματίου περιοχής των Βριλησσίων.
Στον τερματισμό, τους περιπατητές υποδέχθηκε ο Δήμος Βριλησσίων με κεράσματα, μουσικές, αλλά και με διανομή συσκευασμένου φυσικού λιπάσματος από το πρωτοπόρο πρόγραμμα χωριστής συλλογής των οργανικών απορριμμάτων ΦΥΣΙΚΟ ΛΙΠΑΣΜΑ (www.fisikolipasma.gr).
Επίσης, πραγματοποιήθηκε διανομή δοχείων απόρριψης οργανικών απορριμμάτων 10 lt για μεταφορά τους στον καφέ κάδο συλλογής των κομποστοποιήσιμων υπολειμμάτων, καθώς και συμπλήρωση ερωτηματολογίων στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Βριλησσίων στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE Payt – ‘Πληρώνω όσο Πετάω’.
Πριν την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η θεμελίωση του 12ου και τελευταίου γλυπτού Δημόσιας Τέχνης «Κοινωνικές Κρεμάστρες ή Σύμβολο της Αμοιβαιότητας» στο πάρκο της Παραρεματίου περιοχής των Βριλησσίων.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία του μουσικού συγκροτήματος Rebetien.
Η πραγματοποίηση της 4ης Διάσχισης της Ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου αποτέλεσε τη δεύτερη δράση της Γιορτής - Εβδομάδας Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων που διοργανώνεται ετησίως με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος της 5ης Ιουνίου (ΟΗΕ).
Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης, σε δηλώσεις του μετά τον τερματισμό των περιπατητών ευχαρίστησε τη φυσιολατρική κίνηση «Βριλησσός» για την άψογη συνεργασία, χαρακτηρίζοντάς τη «αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης μας, που προσφέρει περιβαλλοντική παιδεία σε όλους και ειδικά στις νεότερες γενιές», ενώ πρόσθεσε ότι «εντάσσοντας αυτή τη δράση στις εκδηλώσεις του Δήμου Βριλησσίων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μαζί με φυσιολατρικές κινήσεις, ορειβατικούς συλλόγους και πολίτες εντός και εκτός της Αττικής, στείλαμε και φέτος το μήνυμα ότι τιμούμε και προστατεύουμε τη φύση, κάτι το οποίο ταυτόχρονα σημαίνει ότι αγαπάμε και απολαμβάνουμε τη ζωή και σεβόμαστε το όμορφο φυσικό περιβάλλον μας».
Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αλέξης Μαυραγάνης σημείωσε ότι «πρόκειται για μια πρωτοπόρα κοινωνική και συμμετοχική δράση εορτασμού του φυσικού περιβάλλοντος του αθηναϊκού αστικού μας χώρου, η οποία πια γίνεται θεσμός και οφείλουμε να την αναδεικνύουμε και να την ενδυναμώνουμε κάθε χρόνο και πιο δυναμικά και ουσιαστικά».
Σημαντική για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης ήταν η συνδρομή του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Βριλησσίων (ΠΑΟΔΗΒ), του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΟΚΠΑ), καθώς και η συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων και του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού (ΣΠΑΠ).
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν, μέλη της δημοτικής αρχής, νυν και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Π. Δαμιανός.

60467823 2903785556335070 1016518875203764224 n

 

Αναζητηση

your europe

youth logo 1


ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΥΛΗΣ "ΕΡΜΗΣ" 
ermis

asxolikh

Θέματα για τη νεολαία του Δήμου

neolaia1

Πληροφορίες

Επικοινωνία

Τηλεφωνικός Κατάλογος

Πρόσβαση στα Βριλήσσια

Τοπική Συγκοινωνία

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Επικοινωνία

Δημαρχείο Βριλησσίων

Δημ. Βερνάρδου 23

Βριλήσσια 152 35

e: info@vrilissia.gr

t: +30 213 20 50 500 και 599

vrilissia.gr 2018