Συμμετοχή του Δήμου Βριλησσίων στην Ημερίδα της ΠΕΔΑ - Χρηματοδοτικά «εργαλεία» και «έξυπνες» πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας

Τα χρηματοδοτικά «εργαλεία», οι δράσεις του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων, οι διαδικασίες αποσαφήνισης των ισχυουσών διατάξεων για τη χρηματοδότηση των ΟΤΑ
 
καθώς και η δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων από Δήμους ήταν μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν στην Ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019.
Ο Δήμος Βριλησσίων αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίηση των αναπτυξιακών δράσεων, με βασικό άξονα τη χρήση εναλλακτικών και ηπιότερων μορφών ενέργειας, έχοντας ως γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και την εφαρμογή smart λύσεων.
Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη εξασφαλίσει χρηματοδότηση άνω των 4.000.000€, μέσα από τα προγράμματα «Φιλόδημος» αλλά και με ίδιους πόρους και υλοποιεί εκτεταμένα έργα ενεργειακής αναβάθμισης των υποδομών ύδρευσης και οδοφωτισμού.
Ειδικότερα, για τις ενεργειακές κοινότητες εξετάζονται όλες οι δυνατότητες εφαρμογής εναλλακτικών πηγών ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ούτως ώστε, μέσω του εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού, να ελαττωθεί σημαντικά το κόστος ενέργειας του Δήμου αλλά και να συμβάλουμε σε δράσεις καταπολέμησης της ενεργειακής φτώχειας.
Τον Δήμο Βριλησσίων εκπροσώπησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Υποδομών και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, κ. Κωνσταντίνος Βαφειάδης.
 
ΠΕΔΑ1ΠΕΔΑ 2
 

Αναζητηση

your europe

youth logo 1


ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΥΛΗΣ "ΕΡΜΗΣ" 
ermis

asxolikh

Θέματα για τη νεολαία του Δήμου

neolaia1

Πληροφορίες

Επικοινωνία

Τηλεφωνικός Κατάλογος

Πρόσβαση στα Βριλήσσια

Τοπική Συγκοινωνία

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Επικοινωνία

Δημαρχείο Βριλησσίων

Δημ. Βερνάρδου 23

Βριλήσσια 152 35

e: info@vrilissia.gr

t: +30 213 20 50 500 και 599

vrilissia.gr 2018