Το πρόγραμμα «Play Unified-Learn Unified» των Special Olympics Hellas στον Δήμο Βριλησσίων

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του βιωματικού εκπαιδευτικού και αθλητικού προγράμματος Play Unified Learn Unified / Παίζουμε Μαζί, Μαθαίνουμε μαζί των Special Olympics
πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, με τη συνεργασία και τη στήριξη του Δήμου Βριλησσίων βιωματική δράση στο Δημοτικό γήπεδο Βριλησσίων.

 Μαθητές από σχολεία του Δήμου μας μαζί με μαθητές από ειδικά σχολεία και με αθλητές των Special Olympics συμμετείχαν MAZI σε 4 αθλήματα σε Unified ομάδες, προωθώντας την κοινωνική ένταξη των ατομών με διανοητική αναπηρία μέσω του αθλητισμού.

«Στηρίζουμε και ενισχύουμε κοινές βιωματικές δράσεις για άτομα με και χωρίς αναπηρία. Ζούμε Μαζί, Μαθαίνουμε να αγωνιζόμαστε Μαζί για τη ζωή»  αναφέρει στη δήλωσή του ο Δήμαρχος Βριλησσίων, κ. Ξένος Μανιατογιάννης.
 
Στον χαιρετισμό της η αρμόδια Αντιδήμαρχος Παιδείας, Εθελοντισμού και Ανθρώπινου Δυναμικού, κα  Σοφία Χαντζάρα τόνισε τη σπουδαιότητα ανάλογων δράσεων με κίνητρο τη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς, που ενδυναμώνει τους ανθρώπους με διανοητική αναπηρία μέσα από τη χαρά του αθλητισμού.
 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  ο Πρόεδρος των Special Olympics, κ. Διονύσιος Κοδέλλας, η Διεθύντρια των Special Olympics, κα Βασιλικοπούλου Άρτεμις, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αγωγής Υγείας και πρόεδρος ΟΚΠΑ κα Βούλα Αρσένη – Λάμπρου, ο Αντιδήμαρχος Υποδομών και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων κ. Κων/νος Βαφειάδης και ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Δημητρίου.

Στο αθλητικό βιωματικό πρόγραμμα συμμετείχαν το 3ο Γυμνάσιο Βριλησσίων, τα Εκπαιδευτήρια «Καντά», το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Κρίκος Βριλησσίων, το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα», το Ειδικό Δημοτικό Αμαρουσίου, το Ειδικό Δημοτικό Πεντέλης καθώς και αθλητές των Special Olympics Hellas.

Υπεύθυνη συντονίστρια της δράσης ήταν η Ειρήνη Τρομπέτα, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής της Δομής ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΡΙΚΟΣ.
Το πρόγραμμα των Special Olympics «Play Unified, Learn Unified - Παίζουμε Μαζί, Μαθαίνουμε Μαζί»  υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).


 

70869369 1452204141596470 6596260285579788288 n

Αναζητηση

your europe

youth logo 1


ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΥΛΗΣ "ΕΡΜΗΣ" 
ermis

asxolikh

Θέματα για τη νεολαία του Δήμου

neolaia1

Πληροφορίες

Επικοινωνία

Τηλεφωνικός Κατάλογος

Πρόσβαση στα Βριλήσσια

Τοπική Συγκοινωνία

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Επικοινωνία

Δημαρχείο Βριλησσίων

Δημ. Βερνάρδου 23

Βριλήσσια 152 35

e: info@vrilissia.gr

t: +30 213 20 50 500 και 599

vrilissia.gr 2018