O Δήμος Βριλησσίων στη διεθνή τηλεδιάσκεψη δήμων για το Πρόγραμμα LIFE PAYT

Η διαδικτυακή συνάντηση διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο της Coimbra με συντονιστή του έργου την καθηγήτρια Célia Dias-Ferreira και αφορούσε στην πορεία του προγράμματος και στην παρουσίαση ανάλογων πρακτικών που εφαρμόζονται σε Δήμους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στο πρόγραμμα ‘Life-Payt Pay as you Throw’ συμμετέχουν ως εταίροι οι δήμοι της Λισαβόνας, του Αβέιρο και της Conteixa-a-Nova από την Πορτογαλία, ο δήμος Βριλησσίων από την Ελλάδα, ο δήμος Λάρνακας από την Κύπρο, καθώς και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο του Αβέιρο και το Πολυτεχνείο της Coimbra.
Το πιλοτικό πρόγραμμα ‘Πληρώνω όσο πετάω’ έχει ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζεται στην πόλη μας και πρόκειται να επεκταθεί σταδιακά και να αποτελέσει σημαντικό τεχνικό εργαλείο ενίσχυσης της δημοτικής στρατηγικής μείωσης απορριμμάτων και της διαχείρισης τους σε χωριστά ρεύματα συλλογής, με διαλογή στην Πηγή. Σκοπεύει σε δίκαιες χρεώσεις των νοικοκυριών και των καταστημάτων, με εξατομικευμένη μείωση δαπανών (τελών) και οφέλη ηθικής και υλικής επιβράβευσης, σε αντίθεση με όσους παράγουν μεγαλύτερη ρύπανση από την παραγωγή αυξημένου όγκου σύμμεικτων απορριμμάτων.
Ο Δήμος Βριλησσίων με συμμάχους τους δημότες βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή της εφαρμογής προγραμμάτων που προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) με όρους κυκλικής οικονομίας και προστασίας του περιβάλλοντος. Προχωράμε προς τους δημοτικούς στόχους μείωσης της ταφής των απορριμμάτων, προστασίας του περιβάλλοντος και εξοικονόμησης πόρων, έχοντας ήδη μειώσει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα τα δημοτικά τέλη και αυξήσει τα επίπεδα καθαριότητας, ανακύκλωσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στην πόλη.

lifepayt meeting

Επικοινωνία

Δημ. Βερνάρδου 23

Βριλήσσια 152 35

e: info@vrilissia.gr

t: +30 213 20 50 500 & 560