Γιορτή λήξης του σχολικού έτους στο 1ο Δημοτικό Σχολείο

Μια διαφορετική γιορτή για τη λήξη του σχολικού έτους έγινε την Πέμπτη 14 Ιουνίου, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων.

Και αυτό γιατί κυρίαρχο ρόλο έπαιξε το πνεύμα αλληλεγγύης, το οποίο επί δυο χρόνια εμπνέει παιδιά, γονείς και καθηγητές του σχολείου.

Κάθε Παρασκευή, επί δυο χρόνια, με τη φροντίδα της Διευθύντριας Ευαγγελίας Καλογεράκη και των καθηγητών, τα παιδιά του σχολείου μαζί με τους γονείς τους μαγειρεύουν στο σπίτι τους φαγητό, που μέσω των υπηρεσιών του ΟΚΠΑ, φθάνει στο τραπέζι του Σαββατοκύριακου απόρων οικογενειών του Δήμου. Μια δράση αλληλεγγύης που υλοποιείται με πόρους από bazaar που γίνονται στο σχολείο και με έξοδα των γονέων.

Στη γιορτή, απηύθυνε χαιρετισμό ο δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης, ο οποίος παρέδωσε τιμητικό έπαινο στη διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου, Ευαγγελία Καλογεράκη, ενώ η Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Βούλα Αρσένη, ευχαρίστησε και παρέδωσε επαίνους σε όλα τα τμήματα των μαθητών, στη Διεύθυνση αλλά και στον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για τα μαθήματα αλληλεγγύης που βιωματικά δίδαξαν στα παιδιά. Επίσης στα παιδιά παραδόθηκαν και εκπαιδευτικά επιτραπέζια παιχνίδια.

Παρόντες στη συγκινητική εκδήλωση ήταν και οι Πρόεδροι των δύο σχολικών επιτροπών Γ. Παρασκευοπούλου και Α. Εγκολφόπουλος.

Επικοινωνία

Δημ. Βερνάρδου 23

Βριλήσσια 152 35

e: info@vrilissia.gr

t: +30 213 20 50 500 & 560