Σε κλίμα εθνικής υπερηφάνειας η μεγάλη παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου

 

Σε κλίμα εθνικής υπερηφάνειας και συγκίνησης, με τη μεγάλη παρέλαση στην οδό Αναλήψεως και με τη συμμετοχή εκατοντάδων δημοτών, ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στο Δήμο Βριλησσίων.

Το πρωί τελέστηκε η δοξολογία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως παρουσία του Δημάρχου Βριλησσίων, Ξένου Μανιατογιάννη, της δημοτικής αρχής, εκπροσώπων της Περιφέρειας, της Αστυνομίας, του Πολεμικού Ναυτικού, της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, συλλόγων της πόλης και πλήθους κόσμου.

Μετά την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Δήμαρχο Βριλησσίων, οι παρευρισκόμενοι κατευθύνθηκαν στο Μνημείο Ηρώων της πόλης, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων.

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου κορυφώθηκε με τη μεγάλη παρέλαση που πραγματοποιήθηκε επί της οδού Αναλήψεως.

Εκατοντάδες κόσμου χειροκρότησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων, τους προσκόπους και τους συλλόγους της πόλης που παρέλασαν υπό τη μουσική υπόκρουση της Φιλαρμονικής του Δήμου Βριλησσίων, η οποία για μια ακόμη φορά έδωσε τον δικό της ρυθμό στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης, μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του, δήλωσε:

«Σήμερα τιμούμε τους προγόνους μας που βροντοφώναξαν το «Όχι» και έγιναν παράδειγμα ανδρείας και θάρρους για όλο τον κόσμο. Αυτούς για τους οποίους είπαν «Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες». Τιμούμε αυτούς που αγωνίστηκαν μέχρις εσχάτων για τα ιδανικά της πατρίδας μας: την Ελευθερία και την Εθνική Υπερηφάνεια. Ας είναι ο αγώνας και η θυσία τους φάρος λαμπρός για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα».

Επικοινωνία

Δημ. Βερνάρδου 23

Βριλήσσια 152 35

e: info@vrilissia.gr

t: +30 213 20 50 500 & 560