Γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων την Κυριακή 31/3 στις 11 π.μ. στο πάρκο Μίκης Θεοδωράκης

Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 από τις 11.00 π.μ. έως τις 3.00 μ.μ –μια μέρα πριν από την Πρωταπριλιά– τα σκυλάκια του Φιλοζωικού συλλόγου Αιγιάλειας «Τα φιλαράκια» θα σας περιμένουν με χαρούμενες ουρίτσες στο Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης (πρ. ΤΥΠΕΤ) στα Βριλήσσια.

Ελάτε οικογενειακώς να τα γνωρίσετε και να βρείτε ανάμεσά τους έναν νέο παντοτινό φίλο, τόσο καλό που θα δυσκολεύεστε να πιστέψετε ότι είναι αληθινός! Εκεί θα βρίσκονται και οι εθελοντές του συλλόγου, που θα σας βοηθήσουν να βρείτε το κατάλληλο σκυλάκι για εσάς και θα απαντήσουν σε όποιες απορίες έχετε για την υιοθεσία, την αναδοχή και άλλους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να στηρίξετε τα ζωάκια που φροντίζουν.

Η γιορτή πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Βριλησσίων, με τη συνεργασία της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών και του 4ου Συστήματος Προσκόπων Βριλησσίων και, όπως πάντα, με την υποστήριξη του Δήμου Αιγιαλείας.

Afisa 310324 post 1

Ο Φιλοζωικός σύλλογος Αιγιαλείας «Τα φιλαράκια» ξεκίνησε τη δράση του το 2007 και δραστηριοποιείται στον μεγαλύτερο δήμο της Πελοποννήσου, ο οποίος καταλαμβάνει το βορειοανατολικό τμήμα της Αχαΐας με μεγάλο ορεινό όγκο, καθώς και πολλά χιλιόμετρα εθνικών οδών. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 6.000 αδέσποτα και, δυστυχώς, σημειώνεται πολύ μεγάλος αριθμός τροχαίων με θύματα αδέσποτα και καθημερινές εγκαταλείψεις κουταβιών και ενήλικων σκύλων. Στόχος του συλλόγου είναι η βελτίωση των συνθηκών ζωής τόσο των αδέσποτων όσο και των δεσποζόμενων ζώων και όνειρο των εθελοντών του κάποια μέρα να μην χρειάζονται ομάδες σαν τη δική τους, γιατί δεν θα υπάρχουν πια ζώα σε ανάγκη.

Ενδεικτικά, στις δράσεις του συλλόγου περιλαμβάνονται κάθε χρόνο:
• 300 στειρώσεις
• 350 υιοθεσίες
• Πάνω 80 ορθοπεδικά χειρουργεία
• Εκατοντάδες θεραπείες, εμβολιασμοί και αποπαρασιτώσεις
• Πάνω από 100 καταγγελίες περιστατικών κακοποίησης και πολλαπλάσιοι έλεγχοι ευζωίας

Κάθε χρόνο «Τα φιλαράκια» αναλαμβάνουν εκατοντάδες εγκαταλελειμμένα κουτάβια. Οι εθελοντές συμβάλλουν αρχικά στη διάσωσή τους και έπειτα αναλαμβάνουν τη φροντίδα, την κοινωνικοποίηση και την εκπαίδευσή τους, με τελικό στόχο να βρουν το παντοτινό τους σπίτι. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ο σύλλογος έχει διοργανώσει πάνω από 30 γιορτές υιοθεσίας από το 2022, με τη διαρκή υποστήριξη του Δήμου Αιγιαλείας. Υποστηρικτές και συνεργάτες στον αγώνα του συλλόγου, η Περιφέρεια Αττικής, δήμοι της Αττικής, φιλοζωικές οργανώσεις, πολιτιστικοί και περιβαλλοντικοί σύλλογοι, σχολεία, συστήματα προσκόπων και οδηγών, αθλητές, δημοσιογράφοι, ιδιωτικές επιχειρήσεις και πολίτες, αναδεικνύουν τις ανάγκες των αδέσποτων ζώων ως ένα θέμα που μας αφορά όλους και αποδεικνύουν ότι μόνο όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

Μπορείτε κι εσείς να βοηθήσετε, φέρνοντας μαζί σας στη γιορτή κάποιο από τα είδη που χρειάζονται, όπως:
• Κτηνιατρικά φάρμακα: δισκία Drontal, Endogard, Milbactor, Simparica Trio, NexGard Spectra, Ronaxan, αμπούλες Vectra 3D, Advocate, σπρέι Frontline
• Μια καλή τροφή για κουτάβια ή ενήλικα σκυλιά.
• Περιλαίμια, στηθόλουρα και οδηγούς, επιδαπέδιες πάνες, πιατάκια και δοχεία, box μεταφοράς.
• Από φαρμακείο: κολλύριο Tobrex, αλοιφή Fucidin, δισκία Soluric CR (μπλε) 300 mg, Cilroton, Vibramycin, Augmentin.

Πού: Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης, Υμηττού 57, Βριλήσσια
Πότε: Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, 11.00-15.00

Επικοινωνία

Δημ. Βερνάρδου 23

Βριλήσσια 152 35

e: info@vrilissia.gr

t: +30 213 20 50 500 & 560