Πρασίνισε το προαύλιο στο 4ο Νηπιαγωγείο Βριλησσίων

Ο Δήμος Βριλησσίων σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό Οργανισμό We4All συνεχίζει το πρόγραμμα περιβαλλοντικών εκπαιδεύσεων και νέων φυτεύσεων στις σχολικές μονάδες των Βριλησσίων. Αυτή τη φορά η δράση πραγματοποιήθηκε στο 4ο Νηπιαγωγείο Βριλησσίων.

Οι μικροί μαθητές  ενημερώθηκαν από το εξειδικευμένο προσωπικό της We4all  για τα οφέλη της φύτευσης, με στόχο την ευαισθητοποίηση τους για την αξία των δέντρων, ιδιαίτερα μέσα στις πόλεις.  Μέσω του προγράμματος τα παιδιά αποκτούν με τρόπο βιωματικό μια ουσιαστική σύνδεσή με τη φύση και την ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζούμε.

Ακολούθησαν συνολικά 100 φυτεύσεις σε παρτέρια στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Η We4all παραχώρησε δωρεάν 50 τεμάχια λεβάντα, 30 τεμάχια θυμάρι και 20 τεμάχια δενδρολίβανο. Η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βριλησσίων καθάρισε τα παρτέρια, άνοιξε τους λάκκους φύτευσης και τοποθέτησε αυτόματο πότισμα, καθώς και φυσικό λίπασμα. Η φύτευση έγινε από τους μαθητές του σχολείου με τη βοήθεια των εκπαιδευτριών της We4All, αλλά και του εξειδικευμένου προσωπικού της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Bριλησσίων.

image002 3

Στην δράση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Γιώργος Μαρίνης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Νέας Γενιάς Χρήστος Γούναρης και οι εκπαιδευτικοί του 4ου Νηπιαγωγείου Βριλησσίων.

Θα ακολουθήσουν περιβαλλοντικές εκπαιδεύσεις και δενδροφυτεύσεις σε όλα τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Βριλησσίων.

Το είδος και ο αριθμός των φυτών που τοποθετούνται στους διαθέσιμους χώρους των σχολείων επιλέγονται με βάση τις ιδιαιτερότητες και τις απαιτήσεις των σχολικών αύλειων χώρων σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βριλησσίων, η οποία και ενημερώνει την We4All για τις ανάγκες που υπάρχουν.

4o nipiagogio 2

4o nipiagogio 3

4o nipiagogio

Επικοινωνία

Δημ. Βερνάρδου 23

Βριλήσσια 152 35

e: info@vrilissia.gr

t: +30 213 20 50 500 & 560