Φιλαρμονική Δήμου Βριλησσίων: Σεμινάριο κρουστών με το Νίκο Σιδηροκαστρίτη Παρασκευή 14/06 στο πάρκο Μ. Θεοδωράκης

Την Παρασκευή 14/06/2014 στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα «Νίκος Εγγονόπουλος» του πάρκου Μ. Θεοδωράκης (πρ. ΤΥΠΕΤ),  η Φιλαρμονική του Δήμου Βριλησσίων φιλοξενεί τον Νίκο Σιδηροκαστρίτη σε ένα σεμινάριο με θέμα: «Η Τέχνη των Κρούστων».
Ο Νίκος Σιδηροκαστρίτης θα εξηγήσει τον δρόμο των Rudiments και τον τρόπο διδασκαλίας των κρουστών. Το σεμινάριο θα προλογίσει ο δάσκαλος κρουστών της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Βριλησσίων Πάνος Κοκκίνης. 
 
ΣΙΔΗΡΟ copy
 
Λίγα λόγια για το Νίκο Σιδηροκαστρίτη
 
Ο Νίκος Σιδηροκαστρίτης γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα. Μελέτησε κλασικά κρουστά στο Ωδείο Αθηνών με δάσκαλο το Νίκο Κορατζίνο. Παράλληλα ξεκίνησε τύμπανα επηρεασμένος από τον Σπύρο Παναγιωτόπουλο, τον Γιάννη Φλώρο και τον Γιώργο Τρανταλίδη.
Από το 1984 δουλεύει ως ντράμερ. Το 1985 γνωρίζεται με τον κιθαρίστα Μιχάλη Βερναρδάκη που τον εισάγει στην αυτοσχεδιαζόμενη μουσική και δημιουργούν το σχήμα ΟΙΑ. Μαζί παίζουν επίσης στο συγκρότημα Μορέλ. Από τα τέλη του ’80 έως τα τέλη του ’90 συμμετέχει στην σκηνή του έντεχνου τραγουδιού. Tο 1994 τον καλεί να διδάξει στο ωδείο του, τότε Πολυρυθμία τώρα Lab Music Education, ο Γιώργος Μεταλληνός, φίλος και συμμαθητής του από το ωδείο Αθηνών. Το 1994 γνωρίζει τον Haig Yazdjian, μια συνεργασία που κρατάει μέχρι σήμερα. Το 1997 γνωρίζει τον Σύλβιο Σύρρο που τον θεωρεί τον σημαντικότερο δάσκαλο του στην μουσική του παιδεία και συμμετέχει στο τρίο του.
Όλα αυτά τα χρόνια έχει μεγάλη συμμετοχή στην ελληνική δισκογραφία. Από το 2006 συμμετέχει στο Harris Lambrakis Quartet. Άλλες σημαντικές συνεργασίες: Γιώργης Μανωλάκης, Γιώργος Βαρουτάς, Κώστας Γιαξόγλου και Μάκης Μπουκάλης (αφιέρωμα στον Charlie Hayden), Ρένος Λουφάκης. 
 
 

Επικοινωνία

Δημ. Βερνάρδου 23

Βριλήσσια 152 35

e: info@vrilissia.gr

t: +30 213 20 50 500 & 560