ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ Παρασκευή 13 Μαίου 2022   Τίτλος ομιλίας:  Γνωρίζοντας τον επαρκή γονέα με τον Νίκο Τομαρά, Σύμβουλο / Ψυχοθεραπευτή, Ειδικό Εκπαιδευτικό και Συγγραφέα

Πώς μπορείτε να μεγαλώσετε τα παιδιά σας χωρίς φωνές, τσακωμούς και τιμωρίες και να χτίσετε μια σχέση ζωής που θα σας δίνει τη δυνατότητα να τα απολαμβάνετε, καθώς και εκείνα εσάς;
Ο Νίκος Τομαράς, Σύμβουλος / Ψυχοθεραπευτής, Ειδικός Εκπαιδευτικός και Συγγραφέας θα μας παρουσιάσει μέσα από την έμπειρη ματιά του ένα μοντέλο μη τιμωρητικό, που αντικαθιστά τις τιμωρίες και τις ανταμοιβές με συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες δεξιότητες επικοινωνίας που βοηθούν τους γονείς να κατανοήσουν τις ανάγκες των παιδιών, να αντιπαρατεθούν στις μη αποδεκτές συμπεριφορές τους με σεβασμό και κατανόηση και, τέλος, να βρουν αμοιβαία αποδεκτές λύσεις. Και όλα αυτά, διαφυλάσσοντας και ενδυναμώνοντας τη μεταξύ τους σχέση (μοντέλο Gordon).
Παρακολουθήστε αυτήν την ομιλία εάν θέλετε:
·       να είστε ΕΣΕΙΣ το πρόσωπο στο οποίο θα καταφεύγουν τα παιδιά σας για στήριξη και βοήθεια
·       να βοηθήσετε τα παιδιά σας να γίνουν πιο ανθεκτικά, ανεξάρτητα, συνεργάσιμα, αυτο-πειθαρχημένα, συναισθηματικά υγιή και ικανά να επιλύουν τα προβλήματα της ζωής τους
·       να μάθετε να αντιμετωπίζετε τη μη αποδεκτή συμπεριφορά των παιδιών σας, χωρίς να πληγώνετε τη σχέσης σας και την αυτοεκτίμησή τους
·       να δουλεύετε ο ένας μαζί με τον άλλον αντί ο ένας ενάντια στον άλλο, χωρίς νικητές και ηττημένους
·       να έχετε λιγότερους αγώνες εξουσίας – άρα λιγότερες εντάσεις και εκρήξεις θυμού
·       να απολαμβάνετε περισσότερο τα παιδιά σας και εκείνα εσάς
·       να θεσπίζετε οικογενειακούς κανόνες που θα εφαρμόζονται χωρίς να πασχίζετε για την επιβολή τους
·       να μάθετε να επηρεάζετε αποτελεσματικά τα παιδιά σας με τις αξίες σας
·       να ενδυναμώσετε την ποιότητα της σχέσης σας με τα παιδιά σας
Χώρος εκδήλωσης: Αίθουσα ΜΟΥΣΩΝ, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βριλησσίων, Κισσάβου 11
Διάρκεια: 2 ώρες
 
Εκδήλωση ενδιαφέροντος:  Η ομιλία θα είναι δια ζώσης. Ο Δήμος Βριλησσίων λαμβάνει και τηρεί όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας και προστασίας όπως αυτά ορίζονται από τις αρμόδιες κρατικές υγειονομικές αρχές την τρέχουσα περίοδο, κατά της διασποράς του COVID-19. Κρατήστε θέση στο τηλέφωνο 210-6135611/210-8045564.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
 
Βιογραφικό ομιλητή:
 
Ο Νίκος Τομαράς ξεκίνησε τις σπουδές του με τα παιδαγωγικά, συνέχισε στη Νομική Σχολή αλλά δεν την τελείωσε ποτέ καθότι τον κέρδισε η αγάπη του για τα παιδιά επιλέγοντας να δουλέψει ως δάσκαλος στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Μετά τη μετεκπαίδευσή του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ειδικεύτηκε σε προγράμματα διάγνωσης και αποκατάστασης Ειδικών Μαθησιακών Διαταραχών.
Ακολούθησε το μεταπτυχιακό του στο University of East London (MA Counselling and Psychotherapy).
Ασχολείται με τις Νευροαναπτυξιακές Διαταραχές (Νοητική Αδυναμία, Διαταραχές της Επικοινωνίας, Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής / Υπερκινητικότητας, Ειδική Μαθησιακή Διαταραχή, Κινητικές Διαταραχές, Άλλες Νευροαναπτυξιακές Διαταραχές) περίπου τριάντα χρόνια.
Συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα για τη διάγνωση και αποκατάστασή τους, όπως επίσης και σε ομάδες παραγωγής αποκαταστασιακού και εκπαιδευτικού υλικού.
Έχει δημοσιεύσει πολλά επιστημονικά άρθρα, ενώ η μεταπτυχιακή του έρευνα έχει τίτλο:
«Κατανοώντας σε βάθος το βίωμα του πατέρα με παιδί διαγνωσμένο με μαθησιακές δυσκολίες στο δημοτικό σχολείο».
Έχει παρουσιάσει τα αποτελέσματα των παραπάνω ερευνών σε συνέδρια και συχνά συμμετέχει σε ημερίδες για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γονέων, εκπαιδευτικών, φοιτητών, ιατρών και άλλων ειδικοτήτων που ασχολούνται με το παιδί.
 Από τις θέσεις του προέδρου του Ελληνικού Κέντρου Δυσλεξίας,
του επιστημονικού συνεργάτη του Κέντρου Ψυχολογικών Μελετών, του μέλους του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Έρευνας και Μελέτης Δυσκολιών Μάθησης, του μέλους της Εταιρείας Ειδικής Παιδαγωγικής Ελλάδος και της Εταιρείας Μελέτης της Ανάπτυξης Παιδιών και Εφήβων έχει υπηρετήσει και υπηρετεί όλα αυτά τα χρόνια τον χώρο αυτό.
Με τη βοήθεια ψυχομετρικών εργαλείων των Σειρών Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας EvCareer της Evalion στηρίζει τον επαγγελματικό προσανατολισμό μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τη συμβουλευτική καριέρας σε φοιτητές, ανέργους και άτομα που αναζητούν εργασία, αλλά και σε ήδη εργαζόμενους.
Ως πιστοποιημένος συνεργάτης του Οργανισμού Gordon Hellas και εκπαιδευτής PET (Parent), TET (Teacher), Be Your Best του GTI (Gordon Training International) και Terrific Toddlers συμβάλλει στη δημιουργία δυνατών σχέσεων ανάμεσα στο παιδί, τον γονιό και τον εκπαιδευτικό, που βοηθούν στην επίλυση καθημερινών προβλημάτων και την υγιή ανάπτυξη του παιδιού, με σεβασμό στην προσωπικότητά του. Διδάσκει στον καθένα πώς θα αναλάβει την ευθύνη για να γίνει πιο αποτελεσματικός στη σχέση του με τους άλλους, δεξιότητες διεκδίκησης αναγκών, διαχείρισης του άγχους και σχεδιασμού για την επίτευξη των προσωπικών στόχων.
 
 
 
280200815 1675862912812043 7391762013903798035 n
 
 

Επικοινωνία

Δημ. Βερνάρδου 23

Βριλήσσια 152 35

e: info@vrilissia.gr

t: +30 213 20 50 500 & 560