Σε διαβούλευση η Μελέτη Σχεδιασμού και Διαχείρισης Βιώσιμης Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)

Βριλήσσια : Προάστιο με όραμα

Επιλέγω ήπια μετακίνηση, επιλέγω ποιότητα ζωής

Με στόχο την οδική ασφάλεια, την ήπια μετακίνηση, τις ήσυχες γειτονιές και την καλύτερη ποιότητα ζωής στα Βριλήσσια, ο Δήμος Βριλησσίων, μετά τις πρώτες πέντε (5) δημόσιες διαβουλεύσεις ανά γειτονιά, συνέχισε, την Κυριακή 15-10-2017 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, σε ειδική εκδήλωση, τη δημόσια διαβούλευση με την παρουσίαση της πρότασης από τους ανάδοχους μελετητές –ειδικούς συγκοινωνιολόγους μηχανικούς, της «Μελέτης Σχεδιασμού και Διαχείρισης Βιώσιμης Κινητικότητας, (ΣΒΑΚ), στο Δήμο Βριλησσίων».

 Οι βασικοί άξονες που ελήφθησαν υπόψη και διαμόρφωσαν τις προτάσεις της μελέτης είναι :

  • Η Αποτροπή των διαμπερών κινήσεων μέσα από τους τοπικούς δρόμους για την προστασία των γειτονιών με πυκνή κατοικία
  • Η Μονοδρόμηση των βασικών συλλεκτήριων οδών με στόχο την μείωση του αριθμού των διασταυρούμενων ρευμάτων και την απλοποίηση των κινήσεων στους κόμβους έτσι ώστε, σε συνδυασμό με τις απαιτούμενες γεωμετρικές παρεμβάσεις να βελτιωθεί η ορατότητα και να αναβαθμισθεί σε σημαντικό βαθμό το επίπεδο της οδικής ασφάλειας στο προάστιο
  • Η λήψη μέτρων και εφαρμογή διευθετήσεων για τη μείωση των ταχυτήτων στο τοπικό και συλλεκτήριο δίκτυο
  • Η λήψη μέτρων για την ασφαλή κίνηση των μαθητών προς και γύρω από τα σχολεία
  • Η δημιουργία συνθηκών για ομαλή και ασφαλή κίνηση πεζών και ποδηλατών σε όλη την έκταση του προαστίου

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται με λεπτομέρεια για το περιεχόμενο της Μελέτης μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου www.vrilissia.gr ακολουθώντας το σχετικό banner της αρχικής σελίδας και ακολούθως χρησιμοποιώντας το σύνδεσμο (link) :

https://www.dropbox.com/sh/d1vyqwiivopol5e/AAChxDbaFx1ECJQVQqaKk-Gha?dl=0

προκειμένου να «κατεβάσουν» σε μορφή pdf τα πλήρη κείμενα και τους χάρτες.

Επειδή η διαβούλευση συνεχίζεται έως τις 26 Νοεμβρίου 2017 παρακαλούνται και προσκαλούνται όλοι οι δημότες της πόλης μας να συμμετέχουν και στη διαβούλευση αυτή  και να υποβάλλουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους για την τελική διαμόρφωση της Μελέτης, ηλεκτρονικά με θέμα «ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΒΑΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ» στις παρακάτω διευθύνσεις

  • Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βριλησσίων, υπόψη κ. Λογοθέτη Βασίλη, στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Η συμμετοχή στη διαβούλευση με ηλεκτρονικό τρόπο (ενημέρωση και υποβολή απόψεων) είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει στην ταχύτερη και ευκολότερη ολοκλήρωση της διαδικασίας ενώ ταυτόχρονα αποτελεί διαδικασία φιλική προς το περιβάλλον.

Για τους δημότες που δεν έχουν πρόσβαση σε διαδικτυακές υπηρεσίες, η υποβολή των προτάσεων – απόψεων τους θα μπορεί πραγματοποιείται, εγγράφως, στο Πρωτόκολλο του Δήμου με θέμα «ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΒΑΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ».

Σε κάθε περίπτωση, οι απόψεις που θα υποβληθούν θα τεθούν υπόψη των μελετητών προκειμένου να ακολουθήσει η νέα τελική δημόσια διαβούλευση πριν τη διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου.

 Η συμμετοχή όλων είναι η εγγύηση για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας!

Μαζί σχεδιάζουμε την επόμενη, καλύτερη μέρα για τον Δήμο μας.

Μαζί εξασφαλίζουμε ότι η πόλη μας βρίσκει το... δρόμο της.

Αναζητηση

your europe

youth logo 1


ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΥΛΗΣ "ΕΡΜΗΣ" 
ermis

Θέματα για τη νεολαία του Δήμου

neolaia1

Πληροφορίες

Επικοινωνία

Τηλεφωνικός Κατάλογος

Πρόσβαση στα Βριλήσσια

Τοπική Συγκοινωνία

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Επικοινωνία

Δημαρχείο Βριλησσίων

Δημ. Βερνάρδου 23

Βριλήσσια 152 35

e: info@vrilissia.gr

t: +30 213 20 50 500 και 599

vrilissia.gr 2018